Stäng

Stäng

Ditt lösenord har skickats till din registrerade e-postadress.

Mekhong Thai Whisky

I ordets rätta mening är Mekhong ingen whisky utan mer lik en rom då den destilleras ur 95% sockerrör och 5% ris. Efter destillation kryddas spriten med ett hemligt recept av örter och kryddor. I folkmun går dock Mekhong under namnet thaiwhisky och det är därför vi lagt upp den i registret. Spriten har fått sitt namn från den stora floden Mekhong.

Recensera denna whisky

Typ: Blended spirit
Land: Thailand
Område:
Buteljerad av: Destilleriet
Storlek: 37,5 cl
Ålder: Ej specificerad
Styrka i %: 35%
Betyg

2009-12-08, Linda Nilsson

Doft: Valnötter, ingefära, spolarvätska, blomstjälkar
Smak: Likör, sötsliskig, valnötter
Eftersmak: Kort, som tur väl är. Smakar som för gammal konjak/whisky.
Övriga kommentarer: Fick testa denna som ett "roligt" inslag på en världswhiskyprovning. Håller inte med om att det var roligt...

2009-11-27, Fredrik Larsson

Doft: Extremt mycket valnötter. Doftar lite som oxiderat starkvin.
Smak: Söt med inslag av arrak. Återigen toner av Madeira eller portvin som varit öppet lite för länge. Plommon i bakgrunden. Valnötterna hänger i.
Eftersmak: Valnötter, oxiderat vin och någon kemisk gummiton.
Övriga kommentarer: Detta vet jag inte riktigt vad det var. Bland den sämsta spriten jag provat. Smakar mest dåligt starkvin och valnötter som är på gång att härskna.

Sök whisky

Whisky

Whiskyline. K27 HB, Konstapelsgatan 27, 371 35 Karlskrona. info@whiskyline.se