Stäng

Stäng

Ditt lösenord har skickats till din registrerade e-postadress.

Springbank 32 yrs

En mästerlig Springbank från 1971. Efter tre decennier på fat (Re-fill Sherry). Destillerichefen Frank McHardy beskriver Springbank 32 Years Old så här: Doften har aromatiska inslag av kanel, vanilj och kokos som ett resultat av 32 års lagring i återanvända sherryfat. Dessa träextrakt balanseras på ett subtilt sätt med en ton av lavendel, aningen av havssälta och en delikat frukt som tillsammans skapar en komplett och mycket komplex whisky. 24 flaskor släpptes i Sverige.

Recensera denna whisky

Typ: Single Malt
Land: Skottland
Område: Campbeltown
Buteljerad av: Destilleriet
Storlek: 70 cl
Ålder: 32 år
Styrka i %: 46%
Betyg

2011-01-21, Fredrik Larsson

Doft: Väldigt fruktig och komplex doft. Toner av rök och en rejäl dos eukalyptus.Vital och fräsch.
Smak: Oerhört kraftig och koncentrerad smak av frukt, ek, kryddor, choklad, mandel och vanilj. Munkänslan är extremt fyllig, nästan så att whiskyn känns lite mousserande i munhålan. Vilken kropp!
Eftersmak: Eftersmaken vill aldrig ta slut. Fortsätter med enorm kraft ett bra tag. Klingar till slut av i en angenäm ek och vaniljton.
Övriga kommentarer: Vilken whisky! Det känns som att det är såhär det ska smaka på något vis. Väldigt komplex och med en smakbild som skjuter mot alla sinnen på en gång, från alla håll. Inte ett spår av för mycket ek eller övermognad! Bättre än såhär har jag inte smakat!

2009-12-28, Evert Eriksson

Doft: Mycket angenäm, vanilj, lätt rökig
Smak: Vanilj choklad nötter rök
Eftersmak: Ganska lång man känner röken
Övriga kommentarer: Rekomenderas

2009-08-10, Håkan Staaf

Doft: Oerhört komplex doft. Svårt att särskilja dofterna, men vanilj, mild rök, parfym?, kryddor kan ev. särskiljas.
Smak: Frukt, mild rök, vanilj.......smakerna skiftade och utvecklades hela tiden. Otroligt!!!! Ek, nötter och choklad. Sedan ännu ett stråk rök.
Eftersmak: Sanslöst lååååång
Övriga kommentarer: Min absoluta favorit. 99 poäng. Enda anledningen till att den inte får 100 poäng är att jag hoppas att någon gång få smaka någonting ännu bättre.

Sök whisky

Whisky

Whiskyline. K27 HB, Konstapelsgatan 27, 371 35 Karlskrona. info@whiskyline.se